Klik hier voor terugbladeren
klik op de linker pijl voor terugbladeren, rechts voor vooruit.
Klik hier voor vooruitbladeren
Nieuws / Historie

Dank

Wij danken al onze sponsors voor hun gulle gaven en wensen ieder een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar.

Vorderingen bij bouw.

Nadat de regentijd eindelijk voorbij was, is de weg naar het nieuwe klooster klaar en opengesteld.
De nonnen hebben dit met een gezellige picknick gevierd.

Het land is nu volledig omheind met een eenvoudig hekwerk en er is tijdelijk elektriciteit op het land geïnstalleerd.
Er is een waterput aangelegd, zodat er water is op het land voor de bouw.

De eerste fase van de constructie gaat in Januari beginnen. Dit bestaat uit twee kleine gebouwen met kamers voor de nonnen, die tijdelijk met drie op een kamer zullen moeten slapen tot het hele project klaar is.
Ook wordt er een keuken, eetzaal, drie klaslokalen, kamers voor de leraren en een bibliotheek (die ook tijdelijk als tempel zal functioneren), gebouwd. Er is bijna genoeg geld voor de eerste fase van de bouw.
Tijdens de constructie zal het overige geld dat nodig is worden ingezameld.


Donaties

Hoera! Wij hebben nu al 38 duizend gulden aan donaties. Ook hiervoor weer onze hartelijke dank. Maar we moeten verder. Wij zijn er nog niet. Dus blijf storten.

Voortgang bouw

De aankoop van het land voor het nieuwe klooster werd in de zomer van 2001 gerealiseerd. Net voordat het regenseizoen begon is er een voorlopige eenvoudige weg aangelegd. Gedurende de laatste twee maanden is er hard aan de 900 meter lange weg gewerkt. Wanneer het weer warm genoeg is kan er begonnen worden met het leggen van asfalt. Gedurende deze tijd zullen ook de vier noodzakelijke afwateringspijpen onder de weg worden aangelegd.
Basiselectriciteitsvoorzieningen zijn aangelegd en een waterpomp is geïnstalleerd om water van de rivier naar het land te brengen totdat er een waterput is gegraven.
De architecten hebben hun eerste bouwtekeningen gepresenteerd die nu worden beoordeeld.

Donaties

Goed nieuws! Wij hebben nu 36 duizend gulden aan donaties ontvangen. Heel veel dank aan iedereen vooral namens de nonnen.
In de lente van 1997 gingen we op reis naar Dharmsala om op audiëntie te gaan naar zijne heiligheid de Dalai Lama. De ontmoeting met de Dalai Lama en de Tibettanen heeft ons diep geroerd en op velerlei wijze onze ogen geopend. Het lot bracht ons naar het shugsep klooster en de nonnen wonnen onmiddellijk onze harten. Zonder lang twijfelen besloten we een fondsen-wervend project te beginnen ter verbetering van hun levensomstandigheden en we vormden de "Friends of Shugsep Nunnery".
 
      Terug      
      Home      
   Volgende